Cardio, antrenmanlarda verimliliği artırmak ve yağ yakımını ivmelendirmek amacıyla yapılan egzersizlere verilen isimdir. Sporcunun egzersiz esnasındaki dayanıklılığını arttırabilmek ve becerilerini yükseltmek için yapılan planlı ve süreli tempolu egzersizler bütünüdür. Cardio çalışmaları genel olarak nabız atışını yükselten ve başta dayanıklılık olmak üzere, kuvvet, sürat ve koordinasyon özelliklerinin spor yapan kişide başta fiziksel olmak üzere aynı zamanda da psikolojik olarak bir bütün halinde işler. Kilo vermek isteyen, yağ oranı yüksek kişiler için spora ilk başladıkları dönemde ağırlık antrenmanları yerine daha çok kalori yakmaya yardımcı olan cardio egzersizlerini tercih ederler. Haftada minimum 3-4 gün düzenli ve yüksek tempolu cardio egzersizleri doğru bir yağ yakma yöntemidir. Cardio ekipmanları yardımıyla çalışmak, en etkili kilo kaybetme yöntemidir. Cardio yapmak isteyen kişiler, “En iyi cardio ekipmanları nelerdir?” şeklinde devamlı araştırmalar yapmaktadır. Bu yazımızda bu soruyu Alpha Sportive olarak detaylıca cevaplayacağız. Okumaya devam edin!



En İyi Cardio Ekipmanları

Cardio antrenmanları için genel olarak 4 temel ekipman mevcuttur. Bu ekipmanlar kendi altlarında da çeşitli özelliklere göre çeşitlenebilmektedir. Cardio egzersizleri için spor salonlarında kullanılan en iyi cardio ekipmanları ise; koşu bandı, kondisyon bisikletleri, eliptik, kürek çekme aleti ve stairmill climber (merdiven çıkma aleti). 

Koşu Bandı 


Koşmak, en temel hareket etme biçimidir. Bunun için de spor salonlarında en temel cardio aleti olarak çok sayıda koşu bandı bulunur. Spor yapan herkes, branşı fark etmeden ilk olarak koşarak ısınmayı tercih eder. En iyi cardio antrenmanlarından biri olan koşmak, nabzı yüksek tutar ve iyi ter atarak yağ yakımını destekler.


Kondisyon Bisikleti


En çok sevilen bir diğer cardio ekipmanı ise, kondisyon bisikletidir. Günlük hayatta bisiklet sürmek çok sağlıklıdır ve bütün kasları çalıştıran bir mekanizması vardır. Kondisyon bisikleti, bacak ve karın kaslarını harekete geçiren en önemli cardio spor aletleri  arasındadır. Birçok kas grubunun eş zamanlı olarak çalışmasını sağlar ve yağ yakımını uyarır. Cardio için kondisyon bisikletlerindeki ayarlanabilir özel çeşitli ağırlıklar ile bacak ve karın kasları güçlü bir şekilde uyarılır. Spor salonlarında bulunan kondisyon bisikletleri, evlerde kullanılanlardan farklıdır. Spor salonlarındaki kondisyon bisikletleri profesyonel kondisyon bisikletleridir. Spor salonlarında en çok tercih edilen cardio ekipmanları arasında yer alan aletlerden biridir. Her gün ortalama 30 dakika bisiklet ile cardio yapmak ayda size kolayca 3-4 kilo kaybettirebilir. Bu gerçekten günde sadece 30 dakika ayırarak ulaşılabilecek harika bir kilo kaybıdır. 


Eliptik Bisiklet


Eliptik adı verilen cardio ekipmanı sayesinde, bütün vücut kaslarını çalıştırarak cardio egzersizleri yapmak mümkündür. Eliptik, eklemlere çok az yük binmesini sağlayan bir cardio ekipmanıdır. Günümüzde spor salonlarının gözdesi haline gelmiş bir alettir. Cardio yapmak isteyen kişiler eliptik bisikleti sıklıkla tercih eder. Eliptik aleti yalnızca yağ yakımına yardımcı olmaz, bu alet aynı zamanda dik ve sıkı popoya sahip olmak isteyen kişilerin de vazgeçilmezidir. Çalışma temposunu yalnızca eklemlere değil bütün vücuda yayan eliptik aleti sayesinde, eklemlerde ağırlık ve baskı oluşturmadan cardio yapmaya yardımcı olur. Eliptik bisiklet cardio severler arasında en popüler ve vazgeçilmez ekipmanlardan biridir. Her spor salonunun vazgeçilmezi olan eliptik bisiklet ile 1 saatte 800 kalori civarı yakmanız mümkündür. Profesyonel spor salonlarında bulunan eliptik bisikletlerde farklı modlarda birçok egzersiz programı mevcuttur. Tercih edilen egzersiz programına göre eliptik bisiklet sporcuda çeşitli ölçümler yapar ve ona göre planlamalar yapılabilir. Bu sayede düzenli eliptik egzersizleri ile harika bir cardio rutini oluşturabilir ve inanılmaz yüksek kaloriler yakabilirsiniz!


Stairmill


Stairmill climber yani Türkçe karşılığı ile merdiven tırmanıcı, eklemlerinizi yormayan ama aynı zamanda ağırlık kaldırma egzersizi olduğu için bacaklarınızdaki ve kalçanızdaki hemen hemen tüm kasları geliştiren harika bir kardiyo egzersizi sağlar. Tekrarlayan adım hareketi, aynı anda çekirdek kaslarınızı çalıştırırken alt vücudunuzu şekillendirmeye yardımcı olur. İster düşük yoğunluklu kararlı durum kardiyo, ister yüksek yoğunluklu interval antrenmanı olsun, makinede hızı değiştirebilir, tercihinize göre egzersiz yapabilirsiniz. Her iki durumda da merdiven tırmanıcı, tüm fitness becerilerine ve seviyelerine uygun bir makinedir ve kalp atış hızınızı artırmanın, kardiyovasküler dayanıklılığı ve dayanıklılığı artırmanın harika bir yoludur.


Spin Bike


Spin bike, yarış bisikletleri ile yapılan sürüş hissiyatını salonlarda ya da açık alanlarda durduğunuz yerden yapabilmenizi sağlayan bir cardio aletidir. Genelde grup egzersizleri halinde, yüksek sesli müzik eşliğinde yapılan cardio antrenmanlarıdır. Spin bike ekipmanı en çok sevilen cardio ekipmanlarından biridir. Spin bike ile yapılan spinning egzersizleri günlük 30 ile 80 dakikalık antrenmanlar şeklinde yapılır. Bu süre tamamen dayanıklılık ile alakalıdır. Yeni başlayan kişiler ilk başlarda kesinlikle bir antrenör eşliğinde spin bike ile çalışmalıdır. Spin bike egzersizleri kalp ritmini çok yükselten egzersizlerdir ve bu sebeple öncesinde mutlaka sağlık kontrolünden geçmiş olmak gereklidir. Bisiklet üzerinde yapılacak olan farklı ayarlar sayesinde çalışmalar tırmanış, atlama, merdiven çıkma şeklinde düzenlenebilir. Spinning antrenmanlarında vücutta neredeyse her kas grubu çalışır.  Bu sayede çok yüksek kalori yakma durumu söz konusudur.


Spor salonunuz için doğru ekipmanlara ulaşmak istiyorsanız, Alpha Sportive salonunuz için gerekli olan bütün ekipmanları sağlayacaktır. Spor salonu ekipmanlarına Alpha Sportive güvencesiyle rahatça ulaşabilirsiniz. Ekipmanlar hakkında bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Unutmayın, ne kadar kaliteli ve donanımlı fitness malzemeleri salonumuzda olursa o kadar mutlu üyelerle buluşursunuz. Alpha Sportive güvencesiyle bütün spor salonu malzemelerine kolayca ulaşabilirsiniz! Alpha Sportive internet sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Ürünlerimizi İncelediniz mi?